Renovirana stara kamena kuća u šarmantnom selu Marovići, Luštica

ID
330.000€
Lokacija
Luštica
Tip
Kuća
Površina
269m2
Namješten
Da
Idi na omiljene

Opis nekretnine

Površina zemlje
191m2
Br. soba
4
Kupatila
3
Br. spratova
3

Luštica Mill House je lijepo obnovljena kamena kuća koja je zadržala mnoge istorijske karakteristike iznutra i izvana i nalazi se na zapadnom obodu sela. Glavne fasade su orijentisane prema jugu i zapadu, sa pogledom na prednju terasu, prošireni privatni travnati parking i okolno selo.
Vani ima dvije velike i dobro opremljene terase za opuštanje na suncu ili u hladu. Popločane su atraktivnom terakotom i okružene tradicionalnim kamenim zidovima, a ovo područje je noću osvijetljeno bogatom vanjskom rasvjetom. Gornja terasa ima panoramski pogled na zelenilo.
Tradicionalne drvene škure zatvaraju šest prozora sa jedne strane, dok prednja strana ima dva velika dvostruka staklena ulaza na dva nivoa. Dekorativni elementi okružuju sve kamene prozorske okvire sa motivima ribara.
U malom vrtu raste divlje cvijeće, drvo nara i svježe začinsko bilje.
U kuću se ulazi kroz veliku vanjsku drvenu kapiju, a ispred glavnih vrata je portafon. Iza prilaza je mala cesta koja vodi u selo.
Prizemlje se sastoji od kuhinje i trpezarije, ulaznog hodnika, spavaće sobe i odvojenog kupatila, terase, vrta i glavnog ulaza u kuću.
Kuhinja i trpezarija su velike i atmosferske tradicionalne kamene površine sa uglačanim kamenim podovima i drvenim gredama koje stvaraju kuhinju/trpezariju "konoba". U ovom dijelu kuće uvijek je svježe tokom toplih ljetnih mjeseci. Potpuno opremljena kuhinja ima završnu obradu od punog hrastovog drveta i granitne ploče.
Originalni kameni mlin i granitni točak kuće pažljivo su restaurirani kako bi se stvorila centralna kuhinja i ukrasni stakleni stol.
Uz kuhinju je komforna dvokrevetna spavaća soba i kupatilo.
Sve sobe u prizemlju vode direktno na popločanu vanjsku terasu i vrt koji je ograđen tradicionalnim kamenim zidovima.

Prvi sprat se sastoji od velikog i svijetlog dnevnog boravka sa prozorima i staklenim vanjskim vratima koji vode na prostranu terasu djelimično prekrivenu tradicionalnim krovom - sa panoramskim pogledom na okolni krajolik i dijelove sela. Kroz dvokrilna vrata na jednom kraju je druga i manja studio soba.
Prozori su opremljeni paravanima koji vam omogućavaju da izvučete maksimum iz svježeg zraka koji štiti od insekata.
Gornji sprat ima dvije velike spavaće sobe sa sopstvenim kupatilom sa velikim udobnim krevetima, dovoljno ostave i ukusno uređene toplim mekim nameštajem. Spavaće sobe su završene po dobrom standardu sa visokim plafonima i drvenim podovima.
Iz prozora spavaće sobe pruža se pogled na okolnu zelenu prirodu koja se sastoji od tipičnih mediteranskih borovih šuma i maslinika.
Mill House se nalazi u Marovićima, malom selu u srcu netaknutog poluostrva Luštica Montenegro.

Kontakt forma

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.